Előző
Következő

AZ ÉLETHEZ TÉR KELL

Több a belsőépítész,
mint a lakberendező?

Mi a különbség?

A lakberendező és a belsőépítész első ránézésre hasonló tudással bír. Elsősorban jogkörben különböznek, de a belsőépítészet jó esetben többet takar. A belsőépítészek már egyedi bútortervezéssel, teherhordó falak kiváltásával is formálhatják a tereket. A bútorokat kiviteli terv szinten is meg tudják oldani minden részletre kiterjedően. Jobban átlátják az épület egészét, szerkezeti struktúráit.

Szerencsés kombináció lakberendező esetében, ha egyben építész végzettséggel is rendelkezik. Ez esetben jóval komplexebb rálátása van egy épületbelső kialakításának lehetőségeire és költségvonzatainak megítélésére.

Mindkét szakma esetében a megrendelő személyiségének kibontakozásában kell segítségre lenniük, hogy leendő otthona valóban az Ő lényét tükrözze.

Ma Magyarországon még nem igazán elismert egyik szakma sem, noha a magazinokban megjelenő belsőépítészek, illetve lakberendezők által tervezett otthonok minden korosztály szívét megdobogtatják. Igen, lehet az otthon élményét fokozni...

De az élet nem habos torta. Van amikor a dolgok rosszul sülnek el, ha nem elég körültekintő tervező választás előtt. Hogyan lehet kiküszöbölni?
Pár egyszerű szűrő, hogy ne lelkes amatőrökkel kelljen dolgoznia. Itt olvashatja el mik ezek.